Понякога насекомите и по-специално комарите могат да попречат не само на лятната

...
Понякога насекомите и по-специално комарите могат да попречат не само на лятната
Коментари Харесай

Тези натурални аромати ще отблъснат комарите 

Понякога насекомите и по-специално комарите могат да попречат освен на лятната почивка измежду природата, само че и у дома.

Мрежите срещу комари и продуктите против тях не постоянно избавят, само че има и други способи, които ще ви отърват от досадните инсекти. Например естествени аромати - някои от тях комарите изобщо не понасят.

Изпълвайки къщата с тези миризми, можете да забравите за комарите - най-малко през този сезон, предават от " Дарик ". 

Борови игли

Неслучайно опитни туристи палят елхови клончета и шишарки сред природата. Миризмата на борови иглички моментално отблъсква комарите. За да употребявате този лайфхак вкъщи, най-лесният метод е да закупите етерични масла от кипарис, хвойна, смърч или други иглолистни дървета. Маслото може да се добави към ароматна лампа или към вода, до момента в който миете. Можете също по този начин да разредите обичания си крем с масло и да го намажете върху кожата си.

Силен мирис на цветя

Комарите и мушиците не понасят мощната миризма на цветя. Изберете най-миришещите растения и бъдете сигурни, че насекомите няма да ви безпокоят. Така че, можете да дадете желание на хризантеми, здравец или лавандула.

Цитрус

Най-ухаещите лимони и портокали са истинска противоотрова за комарите. Неслучайно нашите баби са употребявали този лайфхак. Просто би трябвало да разрежете лимон (или различен плод) на половина и да поставите подправката от карамфил в половинките. Стаята освен ще бъде изпълнена с прелестен лют цитрусов мирис, само че и ще бъде изцяло непривлекателна за комарите.

Маточина и мента

Не е нужно да се тревожите и за комарите – маточината и ментата ги плашат. 

Лайка

На пръв взор безобидно цвете може да се трансформира в същинска отрова за комарите. Факт е, че изсушените цветя от лайка въздействат на нервната система на насекомите, затова, незабавно щом усетят аромата, те незабавно заобикалят мястото. Изсушете лайката и подредете няколко букета в разнообразни елементи на жилището. Резултатът ще Ви впечатли!
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР